Proiect EuroscolaRO 2018

Visele tale dulci se vor devin realitate

( Your sweet dreams come true)

 

Pornind de la experiența proiectelor pilot cu autofinanțare inițiate în cadrul liceului, si anume Târgul de Crăciun ( 2012- 2018) si Food Revolution Day (2013-2018), care au avut ca dublu obiectiv: colecta de fonduri cu scop caritabil pentru famiile nevoiașe si orfelinatele din comunitate, precum si promovarea unei alimentații sănătoase, Colegiul National „Dinicu Golescu”,  din Municipiul Campulung-Muscel , judetul Arges, anunta desfășurarea in perioada 1 iulie – 20 octombrie, 2018,  a unei campanii de promovare a proiectului EuroscolaRO2018  „Visele tale dulci devin realitate” prin care instituţia noastră se înscrie la ediţia a XI-a (2018-2019) a Concursului Naţional pentru liceeni EuroscolaRO 2018, „Europa pentru noi.”

Campania iniţiată de colectivul de elevi si profesori va urmări promovarea proiectului antreprenorial “Sweet Cakes” realizat cu fonduri europene. Fundamentul de la care se porneste este valorificarea experientei dobandite in proiectele anterioare care implica dezvoltarea abilitatilor culinare pentru punerea in valoare a  retetelor traditionale si europene. De asemenea, acordand o atentie deosebita alimentatiei sanatoase se urmareste viabilitatea demersului antreprenorial si impactul social in cadrul comunitatii locale.

Prin titlul proiectului se doreste  să se atragă atenţia asupra importanţei pe care o are pentru generaţiile viitoare initierea unor proiecte, afaceri cu sustinere externa avand ca scop dezvoltarea durabila urbana si rurala. Aceasta presupune crearea unor noi locuri de munca, potentarea afluxului de turisti avand ca suport atractivitatea si coloritul local pe care un proiect de tipul “Sweet Cakes” il poate genera in cadrul comunitatii.

Proiectul are ca principala premisa constientizarea valorilor europene in randul tinerilor si adultilor. Astfel, prin promovarea micilor afaceri de succes care au benefeciat de accesarea fondurilor europene si care isi desfasoara activitatea la standarde europene, membrii comunitatii vor constientiza apartenenta la marea familie multiculturala europeana si implicit importanta sprijinului constant al Uniunii Europene , scopul final fiind imbunatatirea calitatii vietii collective si atenuarea decalajelor existente intre statele membre. Proiectul va aborda o perspectiva creativa urmarind impactul asupra comunitatii, demonstrarea sustenabilitatii unor astfel de afaceri prin exemplul nemijlocit al tematicii propuse de catre membrii echipei. Scopul principal fiind cresterea increderii in randul membrilor comunitatii in materializarea unor planuri de viitor cu beneficii proprii si influenta directa si indirecta asupra viitorului acesteia, dar si a responsabilizarii gestionarii fondurilor puse la dispozitie in acest scop de catre Uniunea Europeana.

Obiectivele proiectului sunt:

  1. Promovarea unui proiect realizat cu sprijinul fondurilor Europene  avand ca punct de pornire  activitati nonformale desfasurate in scoala   in parteneriat cu  autoritatile locale.
  2. Realizarea planului campaniei de promovare a acestui proiect si de informare a comunitatii asupra conditiilor financiare de demarare a acestuia, urmarind, in acelasi timp,  raportul intre finantare proprie  si finantare externa.
  3. Desfasurarea programului de promovare in diferite medii sociale,  urmarind  o  arie cat mai larga de acoperire si  impactul  in  ceea ce priveste grupele de  varsta, ocupatia si interesul membrilor comunitatii care beneficiaza de  informatii.
  4. Realizarea unor materiale publicitare ( site informativ, material video, afise, pliante, articole pentru presa locala, album foto) pentru potentarea impactului campaniei informative, scopul fiind constientizarea existentei unei legaturi nemijlocite intre intocmirea unui plan de afaceri si posibilitatea accesarii fondurilor UE.
  5. Informarea grupului tinta cu privire la legislatia si valorile promovate de Uniunea Europeana.
  6.  Constientizarea rolului civic, a modului in care acesta se manifesta  in plan local, national si transfrontalier ca cetateni  integrati in marea famile europeana.

 

 

Proiectul se va desfăşura prin parcurgerea următoarelor etape:

  1.     Afisarea proiectului pe site-ul oficial al liceului, stabilirea echipei, încheierea de parteneriate, alegerea titlului proiectului, crearea paginilor de popularizare.
  2.  Informarea cu privire la conditiile implementarii proiectului de antreprenoriat realizat cu fonduri europene, alegerea grupului-ţintă si desfăşurarea unei campanii informative atât la nivelul instituţiei, cât şi la nivelul comunităţii prin distribuire de pliante, afise, publicarea articolelor in presa locala si realizarea unor emisiuni TV si radio.
  3.    Derularea proiectului prin dezbateri, întâlniri cu antreprenorii direct implicati, autoritati locale si centrale, reprezentantii presei care se vor desfasura in sediul liceului cat si in cel al operatorului economic, activităţi de promovare in cadrul liceelor din localitate si al comunităţii locale.
  4. Diseminarea si autoevaluarea in vederea impartasirii experientei in realizarea proiectului, prezenatrea  rezultatelor si supunerea acestora unei analize la nivel unitatii noastre de invatamant prin participarea antreprenorilor afacerii “Sweet cakes”, liceenilor, cadrelor didactice pentru reusita actualului proiect “ Visele tale dulci devin realitate”  si posibilitatea perfectionarii proiectelor ulterioare.

 

Ne propunem ca participarea la Concursul Naţional pentru liceeni EUROSCOLA (2018) cu titlul generic „Europa pentru noi” să contribuie la popularizarea proiectului tinta realizat cu fonduri europene și conștientizarea  beneficiilor aduse comunității locale de către acesta, contribuind astfel la sustenabilitatea proiectului realizat cu fonduri europene si la constientizarea membrilor comunitatii cu privire la posibilitatile si demersurile privind accesarea fondurilor europene.

 

ECHIPA DE PROIECT

Profesori coordonatori:

Butoiu Ludmila

Baditescu Simona