eTwinning

    Programul eTwinning este o comunitate consacrată profesorilor și altor categorii de cadre didactice din domeniul educației și formării profesionale inițiale, începând cu educația și îngrijirea copiilor preșcolari și până la instituțiile de învățământ superioare care pregătesc viitoare cadre didactice. eTwinning întruchipează o metodologie, o abordare pedagogică, o comunitate de practică și o platformă care facilitează inovarea, comunicarea și colaborarea.

    Prin intermediul programului eTwinning, Colegiul Național Dinicu Golescu își propune să creeze un mediu de învățare interactiv într-un cadru european. În anul 2023, Colegiului Național Dinicu Golescu i-a fost acordat Certificatul de Școală eTwinning grație strădaniei cadrelor didactice , Simona Bădițescu și Ludmila Vasilevna Buțoiu, care prin activitatea lor în cadrul proiectelor europene, PULCHRA, eTwinning, Erasmus, s-au dovedit a fi promotori ai valorilor europene.

Proiectul eTwinning STEAM Team

coordonator prof. Simona BĂDIȚESCU

    STEAM Team este unul dintre proiectele eTwinning în care Colegiul Național Dinicu Golescu a fost partener în anul școlar 2021-2022. Obiectivul general al proiectului a fost promovarea conceptului de educație STEAM. Educația STEAM este o abordare a predării și învățării care integrează știința, tehnologia, ingineria, artele și matematica ca căi pentru a ghida elevii spre a învăța prin metoda investigației și spre a-și dezvolta gândirea critică.

Galerie de imagini: